Caută
Close this search box.

Testarea bucureştenilor va începe cu personalul medical

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru spune că testarea persoanelor din aglomerările urbane mari va începe cu Bucureştiul şi se va face în etape, în primul rând fiind vizat personalul medical.

“În Bucureşti, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienţii spitalelor sunt şi ei testaţi. (…) Vom testa şi persoanele în vârstă şi cei cu comorbidităţi, apoi vom trece şi la restul populaţiei”, afirmă el.

Nelu Tătaru a afirmat că testările în Bucureşti se vor face etapizat, urmând să fie vizat în primul rând personalul medical, după care se va continua cu pacienţii din spitale şi pensionari.

„S-au primit 15 aparate Real Time PCR care vor avea specialişti de rigoare şi se vor face aceste teste etapizat, pentu toată populaţia Bucureştiului, aleasă ca primă aglomerare urbană. Vor urma şi celelalte oraşe, Bucureştiul fiind un proiect pilot, pentru a putea evalua starea de infectare a unui oraş“, a spus secretarul de stat Nelu Tătaru.

El a precizat că se măreşte săptămânal capacitatea de efectuare a testelor şi că există deja spitale în ţară care pot face aceste teste.

“În Bucureşti, după personalul medical începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienţii spitalelor sunt şi ei testaţi. Au o procedură de testare, fac un prim test şi în funcţie de rezultate sunt internaţi şi trataţi sau dacă sunt negativi ei sunt izolaţi la domiciliu. Vom testa şi persoanele în vârstă şi cei cu comorbidităţi, apoi vom trece şi la restul populaţiei. Se va ajunge la o capacitate de două-trei mii de testări pe zi. Vom face la Ministerul Sănătăţii programări şi etapizări pe grupe de vârstă şi pe categorii. Vom începe cu Bucureştiul şi cu aglomerările mari unde există un risc ridicat de transmitere“, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat că a pregătit un protocol, cu profesorul Adrian Streinu-Cercel, pentru un program inovativ prin care să fie testaţi pentru coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare, care vor merge din uşă în uşă. Pe de altă parte, primarul general Gabriela Firea a spus că a discutat tot cu profesorul Streinu-Cercel, iar în câteva zile 12 maşini ecologice vor merge ţintit la bucureştenii cu vârsta de peste 65 de ani sau cu boli cronice, pentru a-i testa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri