Caută
Close this search box.

Testări pentru coronavirus făcute PE PILE, în judeţul Gorj

iran

Directorul DSP Gorj, Carmen Ivanov, a fost demis pentru că nu a utilizat spaţiile de carantină identificate la nivelul judeţului şi a transmis raportări inexacte privind situaţia din primul judeţ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, se arăta într-un comunicat al MS.

În loc să fie testaţi contactii direcţi, au fost favoriţi cei care au pile. Astfel, la Institutul Matei Balş au fost trimise probe ale unor persoane care nu au intrat în contact direct cu italianul infestat. „Mulţi oameni cu influenţa cer să le fie făcute teste unor apropiaţi care nu au avut contact direct cu cetăţeanul italian sau cu tânărul infestat”, a anunţat presa.

Astfel, testele celor care chiar ar putea să fie infestaţi cu coronavirus aşteaptă la rând în urma pilelor.

Ministrul Sănătăţii a convocat vineri dimineaţă o videoconferinţa de urgenţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi Municipiul Bucureşti cu privire la gestionarea modului de prevenire a infecţiei COVID-19.

Potrivit MS, au fost verificate respectarea procedurilor privind instituirea carantinei şi a măsurilor de autoizolare la domiciliu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri