Caută
Close this search box.

Un ONG a monitorizat ieşirile în decor ale televiziunilor, precum Antena 3

moscova

Asociaţia Active Watch şi numeroşi jurnalişti sancţionează modul în care Antena 3, dar şi TVR, au ales să prezinte măsurile pe care autorităţile le pot lua în cadrul stării de urgenţă.

„Iresponsabilitate la Antena 3, care, transformă starea de urgenţă într-un spectacol grotesc, cu burtiere panicarde. Precizăm că autorităţile nu au anunţat măsurile ce vor fi activate odată cu decretarea stării de urgenţă. În situaţii de acest tip speculaţiile nu contribuie la informarea populaţiei, ci doar la alimentarea unor comportamente iraţionale”, anunţă Active Watch.

Jurnalista Ramona Ursu are o reacţie şi mai dură.

Antena 3 trebuie oprită să mai facă mizeriile astea. În momentul ăsta, nimeni – iar aici mă refer la autorităţi – nu a vorbit despre posibilitatea raţionalizării alimentelor, de luni. Nu au fost anunţate măsurile exacte care vor fi luate odată cu starea de urgenţă. Eu cred că este o crimă ca tu, presa, să faci astfel de anunţuri, mai ales în situaţii ca cea de acum. Pur şi simplu, nu se poate, nu poţi fi atât de inconştient. Nu poţi alarma populaţia degeaba. Nu te poţi juca cu scenarii acum, cu ‘s-ar putea’, ‘se pare’ etc. Mizeriile astea trebuie oprite”, a scris Ursu, pe Facebook.

Jurnalistul Sebastian Zachmann anunţa că şi la TVR au apărut situaţii similare.

„O ordonanţă de urgenţă (privind regimul stării de asediu şi de urgenţă), adoptată în 1999, ca să blocheze asaltul lui Miron Cozma spre Bucureşti, e folosită abia 21 de ani mai târziu, ca să blocheze extinderea coronavirusului. Fiecare boală are şi o doză de poezie, dar nu mă aşteptam să fie ales tocmai Luceafărul Huilei.

UPDATE Conducerea TVR a înţeles exact cum să liniştească populaţia, după ce Iohannis a decretat stare de urgenţă. Difuzează acum imagini de la Revoluţie. ‘Nimeni nu va trage în popor’. ‘Lumea să doneze sânge la Fundeni. Securiştii au aruncat în aer depozitul de sânge’. Bravo, TVR!”, informează Zachmann.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri