Caută
Close this search box.

Un reputat sociolog critică dur CCR, după apariţia motivării la desemnarea lui Orban ca premier

sebastian lăzăroiu

Sebastian Lăzăroiu a comentat dur motivarea publicată de CCR, prin care desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, să formeze un nou guvern, a fost declarată neconstituţională.

„Ştiu că toată atenţia e la covid-19, dar mai avem infecţia ccrvid-2020 la care avem ocazia să ne referim, dat fiind că au publicat motivarea scandaloasei decizii privitoare la nominalizarea unui premier surprins vorbind la televizor despre anticipate.

Aşteptam de mult motivarea acestor ridicoli politruci care au transformat CCR într-o speluncă a miliţienilor şi iată cum au întors-o din condei.

Pe scurt, refrenul miliţianului comunist – nu e treaba mea, dar uite că-mi bag nasul. Miliţianul care îţi salta permisul pentru consum de alcool, fără să-ţi pună fiola, dar fiindcă a văzut o etichetă pe care scria ‘Săniuţa’ pe bancheta din spate. Nu e treaba mea ce scrie pe etichetă, dar nu pot să mă fac că n-am văzut, deci ai băut”, a scris Lăzăroiu, pe Facebook.

Prin această motivare, se blochează şi declanşarea alegerilor anticipate, dacă Guvernul Cîţu va fi respins.

Desemnarea lui Ludovic Orban drept candidat pentru funcţia de prim-ministru nu reprezintă prima solicitare de învestitură, potrivit motivării deciziei prin care Curtea Constituţională a constatat că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL pe 6 februarie să formeze un nou Guvern.

„Având în vedere că existenţa conflictului juridic a fost determinată de desemnarea de către Preşedintele României a candidatului la funcţia de prim-ministru cu încălcarea dispoziţiilor art.103 alin.(1) din Constituţie, Curtea reţine ca aceasta desemnare nu poate declanşa procedura de învestitură a Guvernului.

Prin urmare, ca efect al prezenţei decizii, desemnarea domnului Ludovic Orban în calitate de candidat pentru funcţia de prim-ministru, urmată de solicitarea votului de încredere pentru programul şi lista Guvernului prezentate de acesta Parlamentului, nu reprezintă ‘prima solicitare’ de învestitură în sensul art. 89 alin. (1) din Constituţie şi, prin urmare, nu constituie momentul de la care se calculează termenul de 60 de zile prevăzut de acelaşi text constituţional”, se arată în motivarea publicată pe site-ul CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri