Disidentul anticomunist și jurnalistul Neculai Constantin Munteanu (din 1980, principala voce a postului Radio România Liberă, din München) compară pe Facebook cazul unei femei controlor de tren care, acuzată că a luat șpagă infima sumă de şapte lei, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare.

Comparăm cu speța Sorinei Pintea, care, deși a fost prinsă de procurori în timp ce dosea o șpagă de 120.000 de lei, e apărată cu nesimțire strigătoare la cer de parlamentari și europarlamentari PSD, de unii miniștri PNL, de televiziuni și ziare, ba, chiar și de Avocatul Poporului.

”O femeie, controlor de tren, acuzată că a luat șpagă 7 lei, a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare.
7 lei! Mai puțin decât un pachet de țigări!

7 lei! O șpagă derizorie! Cei care au publicat informația n-au catadicsit să dea și numele infractoarei. Nimeni, absolut nimeni n-a sărit în apărarea ei.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, este acuzat că a luat mită 10.000 de euro și 120.000 de lei.

Diferența între 7 lei și 10.000 de euro & 120.000 de lei fiind măricică, în apărarea Sorinei Pintea au sărit ca arși parlamentari, europarlamentari, miniștri, politicieni de toate culorile, ziare, televiziuni și chiar avocatul poporului.

Infractoarea fără nume, care a luat șpagă 7 lei, a recunoscut fapta și a precizat că a primit bani de la călători frauduloși fiind <obligată> de sistemul din care făcea parte, care o forța <să ia și să dea mai departe>, în caz contrar riscând <să-și piardă locul de muncă>.

Cazul și-a urmat cursul, infractoarea de șapte lei a atacat decizia instanței, iar judecătorii Curții de Apel Constanța au decis să o achite pentru cele două infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu. În schimb, controlorul de tren, care a pus la cale flagrantul, s-a ales cu o amendă de 1000 de lei.

Concluzia? Furați mult și fără rușine. Veți fi apărați de parlamentari, de europarlamentari, de miniștri, de politicieni de toate culorile, de ziare, de televiziuni și chiar de avocatul poporului”.

211 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =