Transportul rutier de persoane în trafic internaţional spre şi dinspre Italia este suspendat până la sfârşitul lunii martie, a anunţat luni ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, care a făcut publice măsuri în contextul cazurilor de infectare cu coronavirus.

”Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane în trafic internaţional spre şi din Italia din 10 martie până în 31 martie, ora 12. Operatorii de transport care tranzitează Italia au obligaţia de a comunica cetăţenilor români că vor intra în carantină sau izolare”, a declarat ministrul de Interne, potrivit News.ro.

„Se aprobă suspendarea sau interdicţia introducerii de noi trenuri directe spre Italia din 12 martie până la 31 martie.

A fost decisă şi sistarea programelor de studii prin schimburi de experienţă până la 31 martie dacă nu au fost începute până acum.

De asemenea, este suspendată practica în spitale a elevilor şcolilor postliceale.”

Ministrul de Interne a anunţat că  supermarketurile, magazinele au obligaţia de a dezinfecta des cărucioare, suprafeţe, clanţe şi de a lua măsuri pentru evitarea aglomeraţiei, mai ales la casele de marcat.

Conform ministrului, se aprobă desfăşurarea activităţilor cu sub 200 de persoane, fără avizul DSP.

Toate instituţiile publice şi private au obligaţia de a asigura materiale sanitare la toalete şi dezinfectarea frecventă.
Vela a recomandat implementarea activităţii de telemuncă acolo unde este posibil.

70 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =