Caută
Close this search box.

Victor Costache: Testarea unui eșantion foarte mare e un proiect bun. Putem învinge boala dacă luăm măsuri rapide

Victor Costache

Fostul ministrul al Sănătății a declarat la Digi24 că a testa un eșantion foarte mare, reprezentativ pentru București este un proiect bun. Victor Costache a afirmat despre Streinu Cercel că ”din experiența pe care o am, cele mai multe din proiectele în care s-a angajat domnul profesor au fost duse la bun sfârșit”.

Proiectul de testare în masă a populației din București a fost prezentat în cadrul unui interviu la Pro TV unde am prezentat într-un timp contracronometru mai multe măsuri. Vorbeam de strategia de succes a Coreei de Sud, care a fost integrată în strategia noastră. Cu câteva ore înainte mă întâlnisem cu Adrian Streinu Cercel și validasem un proiect de a testa un eșantion foarte mare, reprezentativ pentru București, e ca la un sondaj de opinie, se ia un eșantion care reprezintă întreaga populație a României. Acest proiect ia un număr de 10.000 de persoane, un număr foarte mare, reprezentativ”, a declarat Victor Costache.

Fostul ministru a explicat cum proiectul poate ajuta ca epidemia să poată fi ținută sub control.

Totul se întâmplă foarte repede, suntem Ministerul Sănătății și trebuie să luăm rapid măsuri proactive și așa am făcut în această perioadă și am reușit să fim cu un pas înaintea bolii. Criza Covid-19 a început în același moment pentru toată lumea, momentul T zero a fost în decembrie și acum planeta arată diferit de la o țară la alta, unii ne-am pregătit mai bine, alții mai puțin bine”, a subliniat ministrul.

In ceee ce privetșe șansele de realizare ale proiectului, Victor Costache a spus: ”Cred că e foarte important să stabiliți aceste detalii cu domnul profesor Streinu Cercel, din experiența pe care o am, cele mai multe din proiectele în care s-a angajat domnul profesor au fost duse la bun sfârșit”.

Victor Costache a pecizat că nu lasă un proiect încă nefinalizat și rămâne ”in linia întâi” în lupta împotriva Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri