Caută
Close this search box.

VIDEO Nicolae Ciucă la audierea din Parlament, aviz pozitiv: Programul F16 funcționează

Ministrul propus al Apărării, Nicolae Ciucă, audiat marţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului, a declarat că Programul F16 funcţionează, fiind achiziţionate încă 5 avioane, care urmează să completeze o escadrilă.

Funcţionează Programul F16, au fost achiziţionate încă cinci avioane, urmează să se completeze o escadrilă, este în plan achiziţia şi celei de-a doua escadrile şi să fim în măsură să facem transferul de tehnologie către industria de Apărare, lucru care se va întâmpla la AEROSTAR şi ROMAERO – Bacău şi Bucureşti. Tot acest demers a durat pentru că aveam tot ceea ţine de pregătire, aveam nevoie de toate celelalte categorii de forţe să se alinieze în modul de lucru al avioanelor F16, e nevoie de foarte multă tehnologie în domeniu„, a precizat Ciucă.

Referitor la Programul Patriot, acesta se face în funcţie de programul de achiziţii.

„Pentru Patriot şi HIMARS, personalul să meargă la pregătire. Achiziţia este o etapă în programul de înzestrare, realizarea capabilităţii durează pentru a deveni operaţională”, a subliniat Ciucă, potrivit Agerpres.ro.

Cât priveşte programul de camioane blindate, acesta a fost semnat la finele anului, a spus Ciucă.

Există un termen de 90 de zile, ca între Ministerul Economiei şi producător să se vadă modul în care se concretizează în capabilităţi de producţie în România. Încă mai este timp, este nevoie de oficiul de compensare„, a menţionat Ciucă.

Referitor la Pirania 5, acesta a subliniat că întârzierea programului a fost cauzată de relaţia contractuală între producător şi beneficiar.

Ca atare, au termen o săptămână să vină să furnizeze un răspuns atât departamentul, cât şi firma producătoare. Dacă nu se va respecta hotărârea de guvern, se trece la măsuri„, a mai precizat ministrul propus al Apărării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri