Caută
Close this search box.

VIDEO. Şedinţă de Guvern: OUG care permite românilor să ceară amânarea ratelor la bănci a fost modificată. Noutăţile anunţate

ludovic orban

Ordonanţa care permitea amânarea plăţii ratelor şi alte facilităţi fiscale în perioada de criză economică generată de pandemia de coronavirus a fost retrasă de la publicare în Monitorul Oficial. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat în debutul ședinței de guvern OUG va suferi modificări, astfel încât la creditele ipotecare să nu fie aplicată „dobândă la dobândă” pentru lunile în care creditul este amânat.

„Sunt câteva clarificări care au fost emise în ordonanța trecută, că am văzut discuții în spațiul public, că e dobândă la dobândă. Am specificat și perioada când se pot depune aceste cereri, 45 de zile din momentul în care apare această ordonanță”, a spus ministrul de Finanțe Florin Cîțu la începutul ședinței de Guvern de luni.

Premierul Ludovic Orban a prezentat cele 3 modificări care vor fi făcute în ședința de Guvern:

„La creditele ipotecare va fi dobîndă 0. Nu există dobândă la dobândă;

Se prelungește termenul până la care se poate depune cererea, adică 45 de zile de la publicarea în MO, față de perioada stării de urgență precizată inițial;

Se dă posibilitatea ca până la momentul în care solicită amânarea, dacă au restanțe, să își aducă creditele la zi. Când solicită trebuie să nu aibă restanțe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri