Caută
Close this search box.

VIDEO. Sfidarea Coronavirusului: Cine linge locurile sfinte e biciuit și ajunge la închisoare!

iran

Doi bărbați iranieni, care au sfidat avertismentele autorităților iraniene în ceea ce privește epidemia cu coronavirus și s-au filmat în timp ce lingeau sanctuarul de la Qom, ar putea fi biciuiți și trimiși la închisoare.

Înregistrările video cu cei doi bărbați au început să circule în weekend, devenind virale, în timp ce Iranul se luptă pentru a stăvili răspândirea coronavirusului, care a ucis cel puțin 77 de persoane în Orientul Mijlociu.

Într-una dintre înregistrări – văzută deja de peste un milion de ori – poate fi văzut un bărbat aflat la sanctuarul Massumeh din Qom, spunând: „Nu îmi este frică de coronavirus”, după care începe să lingă și să sărute porțile.

Într-un alt video, realizat în sanctuarul din Mashhad, un bărbat afirmă că se află acolo pentru a linge locurile sfinte, „pentru ca boala să intre în interiorul corpului mei și ca alții să poată veni să viziteze fără frică”.

Înregistrările video de acest fel, cu bărbați lingând locurile sfinte, au început să se înmulțească pe rețelele de socializare.

Doi bărbați au fost arestați și riscă între două luni și doi ani de închisoare și până la 74 de lovituri de bici, drept pedeapsă, a declarat deputatul iranian Nasan Nowrozi.

Ziaristul iranian Masih Alinejad, care a difuzat înregistrările pe Twitter, a declarat pentru BBC că „arestarea acestor două persoane nu este suficientă, deoarece centrele religioase de la Qom și din alte orașe sunt în continuare deschise.”

Locurile sfinte șiite din Iran atrag zeci de milioane de vizitatori anual.

De la începutul epidemiei cu coronavirus, guvernul de la Teheran a cerut închiderea principalelor locuri sfinte, de la Qom, Masshad și Shiraz, însă clericii au respins cererea.

Totuși, unii au luat măsuri de dezinfectare a sanctuarelor.

https://youtu.be/XkYGt70bC6I

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri