Caută
Close this search box.

VIDEO Stelian Ion (USR) cere autorităţilor să simplifice procedurile pentru ieşirea din autoizolare

Stelian Ion

Deputatul USR Stelian Ion, care s-a aflat în autoizolare la domiciliu după ce a dat mâna cu senatorul PNL Vergil Chiţac, cere autorităţilor să simplifice procedurile pentru ieşirea din izolare, arătând că la Direcţiile de Sănătate Publică se formează cozi, care cresc riscul contaminării cu COVID-19.

Am ieşit azi din izolare şi m-am prezentat aşa cum spune legea la Direcţia de Sănătate Publică, pentru a obţine avizul epidemiologic. Să nu credeţi că este uşor. Procedura este birocratică şi voi cere simplificarea ei. Avizul nu poate fi eliberat online. Trebuie ca persoana în cauză să se prezinte la DSP, unde completează o cerere şi depune o copie a cărţii de identitate. Procedura ar trebui simplificată întrucât e absurd ca acum zeci de oameni să fie nevoiţi să aştepte la o coadă. Cum să ieşi din izolare punându-te în situaţia de a te expune pericolului din pricina căruia ai ajuns în izolare?”, afirmă deputatul, într-o postare pe Facebook.

Punctul de vedere al deputatului este susţinut şi de Uniunea Salvaţi România.

Într-o perioadă în care autorităţile comunică românilor, pe toate canalele, să limiteze sau chiar să elimine deplasările şi ieşirile din casă, tocmai autorităţile sunt cele care-i pun pe drumuri şi îi expun la pericole. (…) Ieşit el însuşi din izolare la domiciliu, deputatul USR a putut constata, după ce a sunat de zeci de ori la DSP Constanţa, că birocraţia excesivă nu doar că îngreunează activitatea Direcţiilor de Sănătate Publică, ci şi pune în pericol, la propriu, viaţa românilor, obligându-i să stea ore întregi la cozi pentru a obţine un act banal, dar atât de necesar. În absenţa unor măsuri rapide, situaţia va deveni şi mai dificilă în perioada următoare, mai ales că de la zi la zi creşte numărul celor aflaţi în izolare. Astăzi, sunt în izolare 45.432 persoane, cu 11.723 mai mult decât erau joi„, arată USR, pe Facebook.

Stelian Ion s-a autoizolat la domiciliu, după ce pe 3 martie, cu ocazia audierii ministrului Justiţiei, a dat mâna cu senatorul Vergil Chiţac, depistat cu coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri