4 judete din Romania au impus de luni ca cetatenii sa poarte masti atunci cand ies din casa. Raed Arafat a recomandat si el acelasi lucru pe contul sau de Facebook. Acum a iesit si cu o declaratie oficiala.

Galati, Iasi, Vaslui si Maramures au impus cetatenilor sa poarte masti de protectie atunci cand ies din casa. Raed Arafat a facut cateva lamuriri pe marginea subiectului:

„O astfel de măsură trebuie să fie controlabilă, să poţi să spui că o putem impune legal, să poți să amendezi omul care nu o are. Pentru a fi posibilă obligativitatea înseamnă că oamenii trebuie să aibă de unde să se aprovizioneze. De aceea am mers pe ideea recomandării, pentru ca oamenii să găsească o soluţie. Eu sper ca, fără să fie o obligativitate, oamenii să înţeleagă şi să poarte mască. Ştim foarte bine că este o penurie de măşti. În ultimele zile au început să apară opinii noi care spui că purtarea măştii poate să întârzie răspândirea. Ştim foarte bine că nu există măşti pe piaţă şi că preţurile sunt speculate. Autorităţile spun că se poate improviza“, a declarat Arafat la o televiziune de știri.

159 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 9 =