Caută
Close this search box.

A treia zi de terapie intensivă pentru Boris Johnson: Premierul britanic se simte ”mai bine”

Boris Johnson

Premierul Boris Johnson se simte mai bine după trei zile de spitalizare la terapie intensivă cu COVID-19, a afirmat ministrul culturii, Oliver Dowden, potrivit Reuters.

Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost internat la spitalul St Thomas din Londra duminică seara, acuzând febră şi tuse persistente, iar luni a fost transferat la terapie intensivă, unde a primit oxigen, dar nu a fost conectat la un aparat de ventilaţie, potrivit Agerpres.

‘Lucrurile merg mai bine pentru el. Este stabil, s-a ridicat în şezut şi a vorbit cu personalul medical’, a declarat ministrul culturii, Oliver Dowden.

Preşedintele american Donald Trump a spus că Boris Johnson pare să se simtă ‘mai bine’ după ceea ce el a numit o ‘luptă dură’.

Marea Britanie intră în ceea ce oamenii de ştiinţă spun că va fi faza cea mai letală a epidemiei, fiind aşteptată o creştere în continuare a numărului de decese în timpul weekendului de Paşte.

Joi se va reuni comitetul guvernamental de criză (COBR) pentru a lua în discuţie o revizuire a măsurilor restrictive.

Adjunctul desemnat al lui Boris Johnson, ministrul de externe Dominic Raab, va prezida reuniunea, la care nu se va lua însă o decizie finală.

Atât primarul Londrei, cât şi guvernul galez au spus că măsurile de izolare vor rămâne în vigoare.

Începem să vedem un platou, primele semne ale unui platou al infectărilor şi spitalizărilor‘, le-a declarat reporterilor directorul medical al Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), Stephen Powis.

Începem să vedem beneficiile, cred, dar crucial cu adevărat este să continuăm să urmăm instrucţiunile, să continuăm distanţarea socială, pentru că, dacă nu o vom face, virusul va începem să se răspândească din nou‘, a subliniat el.

Miercuri, autorităţile britanice au anunţat că, la 7 aprilie, ora 16:00 GMT, numărul deceselor ajunsese la 7.097, cu 938 în plus faţă de raportarea anterioară, un record pe 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri