Caută
Close this search box.

Alertă la Timişoara! 25 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la o maternitate

coronavirus

25 de persoane au fost infectate cu coronavirus la o maternitate din Timişoara. Secţiile de ginecologie şi neonatologie de la Spitalul Municipal Timişoara sunt închise. Printre persoanele infectate au fost cadre medicale, lăuze şi o gravidă, anunţă Agerpres.

Activitatea secţiilor de obsterică-ginecologie şi neonatologie ale Clinicii “Dr. Dumitru Popescu” a Spitalului Municipal Timişoara va fi restrânsă, fiind asigurate doar urgenţele după ce 25 de persoane: cadre medicale, lăuze şi o gravidă, au fost confirmate cu COVID-19.

Informaţiile au fost furnizate duminică de Direcţia de Sănătate Publică Timişoara: „Având în vedere faptul că în secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara au fost confirmate 25 de cazuri COVID-19 pozitive (13 cadre medicale, 11 lehuze şi o gravidă).

Urmare a reevaluării situaţiei, DSP Timiş a transmis mai multe recomandări, între care restrângerea activităţii unităţii sanitare, astfel încât să fie asigurate doar urgenţele”, a afirmat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Alte recomandări vizează externarea pacientelor a căror de sănătate permite acest lucru, în urma unei evaluări individuale, izolarea personalului medical şi auxiliar care a avut contact direct cu caz confirmat COVID-19, timp de 14 zile de la ultimul contact.

DSP Timiş recomandă redirecţionarea pacienţilor depistaţi pozitiv în urma testului pentru COVID-19 către Spitalul Judeţean Timişoara – Clinica Bega (declarată maternitate COVID), izolarea membrilor familiei cu care persoana a luat contact pentru 14 zile în cazul pacientelor externate la cerere.

Managerul Spitalului Municipal, Olimpia Oprea, a cerut izolarea maternităţii pentru dezinfecţie totală şi testarea tuturor angajaţilor, după ce o persoană a fost depistată pozitiv.

Directorul DSP Timiş Mariana Rădulescu a afirmat marţi că: „decizia de carantinare a respectivei maternităţi a aparţinut de la sine putere doamnei manager al Spitalului Municipal, care are în subordine maternitatea (…) fără nicio consultare a DSP (…)”.

Primarul Nicolae Robu a declarat vineri că a fost corectă decizia ca întregul corpul medical al Maternităţii Spitalului Municipal Timişoara să fie testat, pentru că s-a evitat o situaţie comparabilă cu cea de la Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri