Caută
Close this search box.

Alexandru Rafila: Graniţele rămân închise cel puţin un an

alexandru rafila

Preşedintele Societăţii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, anunţă că un vaccin împotriva COVID-19 va fi gata într-un termen de la 12 până la 18 luni. ”Până nu o să obţinem un vaccin, nu o să reuşim să întrerupem lanţul de transmitere, asta e clar”, a subliniat Rafila.

„În ceea ce priveşte vaccinul, aproape toată lumea este de acord că nu o să avem un vaccin înainte de anul 2021. Lucrul acesta noi l-am discutat de la început şi estimăm un termen de la 12 până la 18 luni, care să fie un termen realist în ceea ce priveşte obţinerea unui vaccin. Până nu o să obţinem un vaccin, nu o să reuşim să întrerupem lanţul de transmitere, asta e clar.

Punctul 2, medicaţia. Aici progresele sunt mult mai rapide şi, având în vedere ca medicamentul realizat în SUA se pare că este eficace şi studiile clinice sunt avansate, probabil că în toamnă va deveni disponibil. Părerea mea este c-o să avem în toamnă acest produs din SUA şi mai avem speranţa unor produse antivirale din China şi din Japonia. Se pare că, tot aşa, sunt disponibile, iar guvernul japonez am înţeles că doreşte să pună la dispoziţie gratuit medicamentul altor state”, a anunţa Rafila.

În aceste condiţii, până când nu va fi gata un vaccin, este puţin probabil că va exista vreun stat care îşi va redeschide din nou graniţele înainte că epidemia să fie eradicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri