Caută
Close this search box.

Ambasadorul României la Madrid, despre ceea ce vor face peste 1 milion de români din Spania

Ambasadorul României la Madrid, Gabriela Dancău, a vorbit despre situația românilor din Spania la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii ”Lupta pentru România”.

Gabriela Dancău a fost numită Ambasador al României în Regatul Spaniei prin Decretul nr.583 din 9 iunie 2016, semnat de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

Diplomat de carieră de peste 20 de ani, Gabriela Dancău a absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București, specializarea cibernetică economică. Deţine două diplome de master, una în Relații internaționale aprofundate, obţinută la Ecole des Hautes Etudes Internationales- Centre d’études diplomatiques et stratégiques din Paris, şi alta în Cibernetică, obţinută la Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Iată ce este foarte important din declarația Gabrielei Dancău: „Trăim vremuri fără precedent. În tabloul din Spania, comunitatea românească a înțeles să respecte regulile. Problemele sanitare e posibil să fie înlocuite de probleme economice. Guvernul spaniol a luat măsuri economice în favoarea cetățenilor din grupurile vulnerabile. Nu vor fi permise concedieri generate de starea de urgență. Ambasada lucrează la turație maximă de la începutul crizei și am luat în calcul toate cererile românilor. Ne-am adresat în principal rezidenților. Avem peste 1 milion de români în Spania. Nu cred că această comunitate va merge acum de Paște în România.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri