Caută
Close this search box.

Arafat a anunțat de acum o săptămână că protocolul MAI cu Patriarhia era în pregătire

raed arafat

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat a anunțat încă de acum o săptămână, într-o emisiune televizată, intențiile Guvernului de a încheia protocol cu Biserica pentru noaptea de Paște.

”Pentru noaptea de Înviere să știți că se discută nici să nu fie lumea privată, să simtă că este Paștele. Să zicem că într-adevăr simte lumea într-adevăr sărbătoarea respectivă. Nu e anulată sărbătoarea pentru oameni, dar în același timp e posibil să fie niște măsuri neobișnuite în colaborare cu Biserica, pentru a proteja oamenii”, a declarat Raed Arafat la A3.

”Sunt discuții pentru a face lucrurile cât mai protective pentru populație, dar în același timp sărbătoarea să aibă loc și să nu zică lumea că a trecut Paștele fără să simtă că a fost Paștele”, a adăugat acesta.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a susținut marți seara, la Europa FM, că modalitatea stabilită prin acordul dintre MAI și Biserica Ortodoxă pentru zilele de Paște nu îi pune în pericol pe credincioși.

“Lumina se distribuie din casă în casă, de către preoți și de voluntarii din parohia respectivă, cu sprijinul forțelor de ordine”, a spus șeful executivului.

În ceea ce privește sănătatea voluntarilor, premierul a spus: „Sunt obligați să poarte măști, mănuși … ei nu transmit. Dau punga de Paști sau lumină. E interacțiune directă, dacă ei sunt înzestrați cu mască și cu mănuși de protecție?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri