Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor a anunțat vineri, 17 aprilie, o donație de aparatură medicală în valoare de aproximativ 50.000 euro (241.754,50 lei) către spitalele din Capitală. Potrivit Basilica.ro, contribuția totală a Patriarhiei Române de până acum în contextul pandemiei de coronavirus se ridică la valoarea de 9.798.478 lei.

Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în strânsa colaborare cu protoieriile din cuprinsul eparhiei, a continuat demersurile privind combaterea epidemiei generate de COVID-19.

Astfel, constatându-se o nevoie reală a unor spitale de a fi sprijinite cu articole medicale pentru secțiile de ATI (terapie intensivă, n.r.), au fost achizitionate mai multe astfel de articole, dupa cum urmează: dispozitive de ventilare automată și asistare respiratorie, pulsoximetre, filtre HEM, sonde IOT din PVC, seturi intubație endotraheală Flexiset, cu sondă endotraheală preîncărcată cu mandren Flexislip, măști FFP2 si măști FFP3. Valoarea totală a acestei achiziții a fost de 241.754,50 lei, precizează un comunicat de presă.

Beneficiarii acestei donatii sunt spitalele: Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Județean Prahova și Spitalul Municipal Câmpina.

631 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 8 =