Caută
Close this search box.

Armata a impus reguli dure cadrelor militare de la Spitalul din Suceava

armata

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, a anunţat că toţi medicii de la Spitalul Judeţean Suceava trebuie să intre în carantină. Cine nu doreşte, este liber să demisioneze sau să intre în şomaj tehnic.

”De astăzi, vom începe să instituim carantina institionalizata pentru cadrele medicale de la spital. Cei care nu acceptă au varianta şomajului tehnic sau a suspendării contractului de muncă. Vom analiza fiecare caz în parte, pentru că în unele cazuri sunt şi motive temeinice care nu le permit să stea în carantină.

O comisie va analiza fiecare cerere, dar vreau să transmit că noi nu putem şi nu vrem să forţăm pe nimeni să intre în carantină instituţionalizată”, a declarat generalul-maior în rezervă Ionel Oprea pentru Monitorul de Suceava.

Medicii vor fi cazaţi în căminele din campusul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava şi vor avea voie să circule doar pentru a se deplasa la locul de muncă. Unele persoane s-au plâns deja că nu au condiţii decente de locuit în locaţiile menţionate.

Un ciclu de carantină instituţionalizată înseamnă 14 zile, perioada în care este de aşteptat ca un număr tot mai mare de cadre medicale să fie vindecate de COVID-19, ceea ce le-ar permite să revină la muncă.

”Se prefigurează multe refuzuri ale medicilor care ar trebui să intre în carantină instituţionalizată. Sunt invocate condiţiile de cazare şi că le-am forţa intimitatea. Noi dorim să asigurăm securitatea actului medical şi asta vom face.

Până la urmă este o stare de criză, iar medicii trebuie să achieseze să ofere asistenţă medicală pacienţilor. E în funcţie de caracterul fiecăruia. Dar dacă dânşii au altă opinie, nu vrem să ne certăm cu nimeni, pentru că am noi vrem să dăm drumul la treabă”, a mai spus general-maior în rezervă Ionel Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri