Caută
Close this search box.

Armata Română a preluat şi controlul DSP Bucureşti

dsp bucureşti

Premierul Ludovic Orban a anunţat că medicii militari au preluat coordonarea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti. Medici militari asigură deja şi managementul Spitalului Judeţean Suceava.

Medicul Victor Eşanu, preşedintele Camerei Federative a Medicilor, i-a solicitat lui Ludovic Orban, într-o intervenţie la România TV, ca medicii militari să preia şi DSP-urile din ţară.

„Am văzut că schimbările de la Suceava au dat rezultate bune. Nu credeţi că ar fi o idee bună schimbarea de urgenţă a tuturor şefilor de DSP cu medici militari de carieră?”, l-a întrebat Eşanu pe Orban. „Oriunde va fi nevoie vom apela la medici militari. Deja la DSP Bucureşti există medici militari, care au întărit DSP Bucureşti.

Am lua deja o decizie la şedinţa de guvern de joi, managementul spitalelor trebuie să răspundă la toate deciziile pe care le ia Ministerul Sănătăţii. Este o situaţie specială. Ministerul Sănătăţii poate suspenda din funcţie orice manager de spital dacă nu asigura măsurile în conformitate cu nevoile pentru sănătatea publică. În cazul în care un manager nu îşi face treaba, va fi schimbat instant”, a declarat Orban.

Noul manager al Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava este colonelul medic Daniel Ionuţ Derioiu. Acesta a fos transferat din funcţia de director medical al Spitalului Militar de Urgenţă ”Regina Maria” din Braşov.

Derioiu a venit la Suceava împreună cu o echipă formată din încă trei medici militari. De asemenea, la Suceava se afla şi secretarul de stat Ionel Oprea, care este general-maior în rezervă.

4 răspunsuri

  1. De 30 de ani tot construim spitale, pe hârtie, și plantăm la greu borduri și panseluțe. Bine însă că avem sclavi în uniformă umiliți pe timp de pace, dar care la orice urgie vin să ne scoată din zăpezi, inundații, cutremure, pandemii. Dacă ne mândrim cu Transfăgărășanul , lor trebuie să le mulțumim pentru construcție. Acum ne construiesc spitale în câteva zile iar medicii militari preiau conducerea spitalelor abandonate de medici prin demisii cum este cazul de la Suceava. Ei nu au dreptul la demisie, la concedii medicale, statutul cadrelor militare fiind marcat de restricții și multe îndatoriri. Ei sunt la datorie fie pe timp de pace, fie la mobilizare ori război și ne tratează, ne apără. Militarii în general sunt huliți pe timp de pace, demonizați de către toate profilurile zombizate de pe facebook și de către fătucile de televiziune pentru că militarii activi încă trăiasc la întoarcerea din teatrele de operațiuni , iar cei mai vârstinici, rezerviștii pentru că refuză să moară iar pensiile nu le sunt tăiate. Trist și cinic! De acești sclavi în uniformă ne aducem aminte doar la dezastre, pandemii și alte urgii. Poate ar fi timpul să reflectăm obiectiv de acum înainte. Mai sper că încă suntem în stare să recunoaștem perfidia molimelor care vin dinspre răsărit la pachet cu trollii care fac o propagandă îndreptată împotriva României.

  2. Aveti perfecta dreptate! Sper sa li se anuleze diplopmele acelor „medici” care au demis!!!!!!!Este incredibil cat de nesimtiti sunt cate unii si cat de tupeisti! Ne-au facut tara de ras cu atitudinea lor de mimoze nu medici. In timp ce in alte tari medicii improvizau ba inca se inrolau si medicii pensionari ,unii de-ai nostri asteptau sa le bage ciubucul in buzunar intai…La placinte inainte la razboi inapoi!!!Pacat,unii „medici” au improscat cu noroi toata bransa medicinii din Romania si ca atare vor suferi si doctorii de valoare din Romania dupa ce se vor linisti apele…fara sa mai spun cum suntem vazuti in lume din causa lor. Sunt sigura ca s-au comportat cu nerusinare toti spagarii si incompetentii pentru ca un OM cu principii morale si etice,un medic adevarat nici prin cap un i-ar fi trecut sa procedeze asa vazand ca situatia este critica in toata lumea si ca in alte parti nimeni un punele armele jos.
    RUSINE SA LE FIE!!!!

  3. DSP-urile sunt un focar de incompetenta,nesimtire si spagareala. Trebuie facuta ordine imediat.
    Apropo de Spitalul Municipal din Bucuresti, de ce trebuie sa existe 4 sectii de chirurgie cu 4 sefi?
    Cu cat mai putini sefi, cu atat lucrurile merg mai bine. Acum se poate observa nesimtirea si incompetenta din sistemul sanitar si cat de putini medici adevarati avem.

  4. Onoriu Bostina – nu stiu de ce la Municipal sunt 4 sectii de chirurgie, stiu in schimb ca la Spitalul Militar Central Bucuresti sunt 2. Am incercat sa fac o deosebire intre cele 2 ca si profil de activitate, dar nu am reusit. Altfel, teoretic aveti dreptate, practic nu prea – medicii militari poate ca sunt obisnuiti ceva mai mult cu disciplina organizationala, dar nu sunt, totusi, militari in sensul strict al cuvantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri