Autoritățile medicale din Austria au confirmat, marți, că, în ultimele zile, au fost angajați un număr de 231 de medici din Bulgaria și România, care să suplinească deficitul de personal necesar în contextul îmbolnăvirilor cauzate de coronavirus, transmite Euractiv.

Medicii au fost aduși, luni, 30 martie cu zboruri charter speciale, autoritățile din Austria asigurându-se că transportul acestora nu va fi perturbat de restricțiile de călătorie COVID-19, a declarat un oficial regional.

Sistemul de sănătate al Austriei depinde în mare măsură de personalul din estul Europei.

Luni, 231 de medici au fost transportați pentru a oferi servicii de îngrijire non-stop în regiunea Austriei de Jos, care a organizat zboruri din capitala bulgară Sofia și orașul românesc Timișoara.

Oficialul de afaceri sociale regionale, Christiane Teschl-Hofmeister, a declarat postului public de radio Oe1: „Nu vă pot spune dacă aceasta va fi o acțiune unică sau nu.”

161 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. In urma cu cateva zile,sper sa nu ma insel,au ajuns tot in Austria in jur de 300 femei (posibil si barbati) din Romania si cateva din Bulgaria pentru ingrijirea batranilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =