Cele șase zboruri spre Germania cu muncitori români, anulate inițial, au decolat în cele din urmă de pe Aeroportul din Cluj-Napoca. Anunțul a fost făcut de autoritățile din orașul de pe Someș.

Ping-pong pe Aeroportul Internațional de la Cluj-Napoca cu nervii a sute de români care așteptau să se îmbarce în avioanele spre Germania.

La câteva ore după intrarea în vigoare a Ordonanței militare cu numărul 8, toate zborurile charter care urmau să transporte muncitori din România spre Germania au fost anulate. Șase dintre ele urmau să plece de pe Aeroportul din Cluj.

Măsura autorităților a durat doar câteva ore. În cele din urmă, oficialii din județul Cluj, prin vocea prefectului Mircea Abrudean, au anunțat că toate cursele charter vor pleca.

Pasagerii care erau pregătiți să plece din aeroport au fost opriți din drum și anunțați că vor ajunge la locurile de muncă din Germania în cursul zilei de vineri.

”Toate cele șase curse vor pleca. Nu bucurăm să anunțăm că prima aeronavă din Dusseldorf a plecat spre Cluj. De oamenii din aeroport se ocupă organizațiile non-guvernamentale cu care noi colaborăm pentru a le asigura apă și mâncare.

Aici sunt acum doar pasagerii care trebuie să plece pentru a nu aglomera aeroportul. Prin Ordonanțele militare care au fost date există anumite excepții legate de transportul lucrătorilor către locurile de muncă. Oamenii au declarații pe propria răspundere, au contracte, sunt verificați și dacă totul e în regulă sunt lăsați să plece.

Acestea sunt regulile care se respectă. Sunt decizii care se iau la nivel guvernamental pe care noi nu le putem comenta, doar să le punem în aplicare.”, a spus prefectul Abrudean la Antena3.

Directorul Aeroportului Cluj-Napoca asigură că s-au luat toate măsurile

Acuzat ieri, inclusiv de la nivelul Guvernului, pentru haosul de pe Aeroportul din Cluj-Napoca, acolo unde mii de oameni s-au înghesuit la check-in, directorul companiei, David Ciceo, spune că el și instituția sa au acționat corect.

”Vom lua măsuri în acord cu ordonanțele militare. Pot să vă spun că aeroportul a luat și astăzi, și ieri, toate măsurile care sunt in competența noastră Aeroportul, ieri, a acționat corect.

Toate măsurile din competenta noastră s-au luat. Nu avem drepturi să luăm măsuri în parcare, care e administrată de altă firmă. Aeroportul a luat toate măsurile și le va lua în continuare Eu am acționat corect.

Vom prezenta un memoriu. Nici eu, nici aeroportul, nu am greșit cu nimic. Ne interesează siguranța pasagerilor. În ultima lună am luat toate măsurile pentru sănătate pasagerilor”, a spus Ciceo la același post de televiziune.

426 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here