Caută
Close this search box.

Avertizare cod galben de ploi, vânt și grindină pentru 12 județe: Vreme instabilă și de 1 mai

Administrația Națională de Meteorologie emis joi o avertizare cod galben pentru 12 județe, până la ora 21.00 fiind așteptate ploi torențiale și grindină.

De vineri, 1 mai, și până în 4 mai va fi în vigoare o informare de vreme rea în majoritatea zonelor țării, fiind prognozate ploi torenţiale, descărcări electrice și vijelii.

Judeţele vizate sunt: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Buzău şi Prahova.

Avertizarea cod galben va fi în vigoare joi, între orele 13.00 – 21.00, pentru Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei, respectiv estul şi sudul Moldovei, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică – intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 60 – 70 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină, averse ce vor avea şi caracter torenţial, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

De asemenea, meteorologii au emis o informare de vreme rea pentru intervalul vineri, 1 mai, de la ora 12.00 – 4 mai, ora 22.00, când instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a ţării.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 – 40 l/mp.

În prezent, este în vigoare o informare de instabilitate atmosferică, valabilă în majoritatea regiunilor, până joi seara, la ora 22:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri