Traian Berbeceanu, şeful de cabinet al ministrului de Interne, anunţă că poliţiştii şi jandarmii vor reacţiona cu duritate faţă de încălcările cu violenţă ale legii. În ultimele zile au avut loc mai multe scandaluri de amploare în cartiere de romi din Braşov, Hunedoara şi Bucureşti.

„Nu am să vă spun nici cu cât la sută au scăzut infracţiunile sesizate, nici câte amenzi au dat poliţia şi jandarmeria şi nici că se acţionează în sistem integrat. Pentru că nu vă interesează.

Am să vă spun însă, simplu, că vom fi intransigenţi cu derbedeii, cu cei care sfidând legea ne sfidează pe noi toţi.

Am să vă spun, simplu, că poliţiştii şi jandarmii sunt hotărâţi şi determinaţi să vă protejeze, pe voi cei mulţi, impunând respectarea legii şi atunci când huliganii încearcă să provoace dezordine şi haos.

Am să vă asigur că forţele de ordine, alea prost echipate, cu logistică necorespunzătoare şi fără suficiente materiale de protecţie, nu vor face un pas înapoi în a-şi face datoria.

Iar ‘vitejilor’ care din spatele tastaturii jignesc în mod ticălos, şi ‘specialistilor’ care ne fac reproşuri şi ne dau sfaturi cu privire la modul de intervenţie în ceea ce priveşte conflictele din Hunedoara, Săcele sau Bucureşti, le spun că tot poliţiştii şi jandarmii au fost cei care, de îndată, au restabilit ordinea publică. Cu fermitate şi profesionalism i-au reţinut pe derbedei, chiar dacă în sensul ăsta nu au apărut filmuleţe pe net.

Şi da, cred că la violenţă trebuie răspuns cu violenţă! Proporţional”, a scris Berbeceanu, pe Facebook.

402 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here