Caută
Close this search box.

Biden suspectează că Trump va încerca să amâne alegerile din noiembrie

biden

Fostul vicepreședinte american, Joe Biden, nominalizatul democraților pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, a declarat că Donald Trump ar putea să încerce să amâne alegerile, relatează CNN.

„Țineți minte ce vă spun: Cred că va încerca (n. red. – Donald Trump) să amâne cumva scrutinul prezidențial, va veni cu vreun motiv pentru care să nu se poată organiza”, a spus Joe Biden în cadrul unei adunări virtuale pentru strângere de fonduri.

Fostul vicepreședinte își menține părerea conform căreia alegerile din noiembrie nu ar trebui să fie amânate.

Deși Donald Trump, președintele în exercițiu, nu poate să schimbe, unilateral, data alegerilor prezidențiale, fiind necesar ca această schimbare să fie aprobată și de Congres, democrații se tem că acesta va încerca, totuși, să forțeze limitele constituționale, mai ales dacă va fi învins în noiembrie.

În contextul pandemiei de coronavirus, au apărut mai multe îngrijorări cu privire la felul în care va fi organizat scrutinul prezidențial. Biden a spus că legislativul american trebuie să se asigure că statele au suficiente fonduri pentru a lua în calcul opțiuni de vot precum votul prin corespondență.

În ultimele săptămâni, Trump, care se opune votului prin corespondență, a făcut afirmații false cu privire la acesta. Trump spune că votul prin corespondență este „corupt” și „periculos”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri