Caută
Close this search box.

Biserica Sfântul Pantelimon continuă șirul fapte bune și în Sâmbăta Mare

Campania umanitară „Lista Mihaelei” – inițiată de biserica Sfântul Pantelimon (prin departamentul de tineret Ateneul Sf. Pantelimon) și Școala Gimnazială Maica Domnului din parohie în baza unui protocol de colaborare inter-instituțional – a făcut fericiți 60 de copii necăjiți, proveniți din 26 de familii care locuiesc în diverse cartiere din București, reprezentând un total de 140 de persoane.

Enoriașii parohiei Sfântul Pantelimon cu suflet mare, cărora li s-au adăugat Crucea Roșie și binefăcători din cadrul Eurolife ERB Asigurări România (companie care include Eurolife ERB Asigurări de Viaţă şi Eurolife Asigurări Generale), au oferit în total un ajutor social-filantropic material în cuantum de 14.400 lei.

Ajutorul a constat pe de o parte în hrană gătită pentru întreaga Săptămână Luminată de către S. C. Best Strudellino SRL, care a oferit inclusiv serviciul de catering, iar pe de altă parte în produse igienico-sanitare și dulciuri oferite de Crucea Roșie.

Simbolic, unul din tinerii necăjiți provenit din aceste familii a primit din partea părintelui Teleanu Bogdan, coordonatorul departamentului Ateneul Sfântului Pantelimon, o bicicletă cu care, în această perioadă de criză economico-sanitară să își câștige traiul făcând livrări la domiciliu și să își ajute, inclusiv semenii aflați în nevoi.

”Mulțumim domnului Iulian Bobârnea, vicepreședintele Crucea Roșie, care aflând de campania umanitară „Lista Mihaelei” s-a alăturat efortului enoriașilor parohiei Sfântul Pantelimon care din momentul declarării stării de urgență de prevenire a extinderii noii epidemii (Covid – 19) până în prezent au oferit un ajutor umanitar în cuantum de 45 000 lei (aproximativ 10 000 Euro)”, precizează un comunicat de presă difuzat de Biserica Sf. Pantelimon.

Cine sunt Mihaela și lista ei? Mihaela Purcaru este de cinci ani profesor ”alumn” Teach for România, în cadrul Liceului Hristo Botev, Sector 1 București, iar lista reprezintă elevii cu grad ridicat de abandon școlar din cauza condițiilor precare de trai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri