Caută
Close this search box.

Bogdan Chirieac se teme că în România va izbucni foametea

bogdan chirieac

Analistul Bogdan Chirieac a anunţat la România TV ca „nu vom avea ce mânca”, dacă reastrictiile nu sunt ridicate şi „nu se deschide economia”.

„Dacă nu deschizi economia, lumea nu mai are ce mânca şi atunci trebuie să ne asumăm acest lucru. Să ştiţi că pe 15 mai nu se termină pandemia. Regulile de izolare vor fi şi mai dure, pentru că numărul celor asimptomatici care vor umbla pe străzi, în magazine, la locul de muncă va fi mare, iar probabilitatea de infectare va creşte foarte mult.

Problema este că toate statele, de la SUA, până la noi, în estul Europei, cu toţii ne vom asuma aceste pierderi programate. Morţi anunţaţi zilnic la buletinele de ştiri. Ne izolaţi? Ne-aţi luat drepturile? Poftim, umblă pe stradă, dar problema este că umbli dumneata şi poţi infecta pe alţii şi alternativa este asta, cu sute de morţi pe zi. Problema este că trebuie să ieşim din case pentru că altfel nu vom avea ce mânca.

Nu o spun eu, o spune OMS, o spun oameni care cu asta se ocupă. Sunt specialişti”, a declarat Bogdan Chirieac, la România TV.

Firma DCNEWS MEDIA GROUP SRL, deţinută în proporţie de 99% de „analistul” Bogdan Chirieac, a obţinut la sfârşitul lunii martie un contract în valoare de 2,49 milioane de lei din partea Primăriei Sector 4. Primăria este condusă de Daniel Băluţa (PSD).

Primăria Sectorului 4 a atribuit un acord – cadru pentru organizarea de evenimente către firmele DCNEWS MEDIA GROUP SRL (2.49 milioane de lei) şi AGRAFICS COMMUNICATION SRL (2,64 milioane de lei), potrivit unui anunţ postat pe portalul de achiziţii publice.

Obiectul acordului este „Servicii de organizare evenimente pentru Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4”.

Atribuirea acordului – cadru are loc în plină pandemie de coronavirus, când evenimentele publice sunt interzise prin ordonanţa militară.

„Procedura a fost iniţiată încă din decembrie 2019 şi acum s-a finalizat. Acordul nu poate fi semnat până când nu se epuizează căile de atac şi are ca scop organizarea de evenimente de comunicare, evenimente de afaceri. Sigur că în acest moment nu pot fi organizate evenimente, dar Primăria are propriul ei calendar de evenimente şi, în cei doi ani cât este durata acordului, e posibil să existe momente în care vom avea nevoie de aceste servicii. Am ales să scoatem la licitaţie un acord – cadru pentru a nu mai apela la încredinţări directe atunci când avem nevoie de aceste servicii”, a susţinut Băluţa.

Obiectivul general al acestei achiziţii constă, potrivit anunţului, în „asigurarea condiţiilor pentru organizarea de evenimente de lucru ale Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti şi Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4, în scopul unei bune informări a publicului pentru promovarea evenimentelor şi proiectelor derulate precum şi în scopul realizării schimbului de experienţă cu alte autorităţi publice”.

DCNEWS MEDIA GROUP SRL este o companie ai cărei acţionari sunt Bogdan Chirieac (99%) şi Crişan Rudolf Andreescu (1%), potrivit portalului Confidas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri