Caută
Close this search box.

Bombă în politică! Cine a devenit al doilea om în stat, după Klaus Iohannis

robert cazanciuc

Titus Corlăţean a anunţat în şedinţa Biroului Permanent că renunţă la funcţia de preşedinte al Senatului din motive personale, solicitând ca funcţia să fie preluată de unul dintre vicepreşedinţi. L-a propus în acest sens pe Robert Cazanciuc. Noul președinte al Senatului a devenit așadar. fostl ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, după ce, joi, a preluat de la social-democratul Titus Corlățean atribuțiile de conducere a acestui for legislativ.

Noul preşedinte al Senatului a pledat pentru dialog între instituţii, autorităţi şi între grupurile parlamentare.

„Voi dialoga şi colabora cu toate grupurile parlamentare, astfel încât legile trimise de Senat să facă mai bună viaţa tuturor românilor. E o preluare de atribuţii într-un moment dificil pentru întreaga ţară şi, mai mult ca niciodată, avem nevoie să stăm în jurul mesei rotunde indiferent din ce partid provenim pentru a stabili priorităţile pentru ţară, fără patimă, fără orgolii. Trebuie să ne asumăm în momente dificile decizii care să schimbe în bine viaţa românilor”, a afirmat Cazanciuc joi pentru Agerpres.

Titus Corlăţean anunţa, la începutul lunii februarie, că este desemnat de conducerea Senatului, în urma demisiei lui Teodor Meleşcanu, să exercite atribuţiile de preşedinte al acestui for legislativ până la alegerea unui nou preşedinte.

Teodor Meleşcanu a demisionat pe 3 februarie din această funcţie, după ce, pe 22 ianuarie, Curtea Constituţională a stabilit că este neconstituţională alegerea sa la conducerea Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri