Caută
Close this search box.

Călin Popescu-Tăriceanu: Guvernanții noștri se joacă de-a Dumnezeu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, pledează pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19 în spitale suport şi, separat, tratarea bolnavilor cronic în locurile unde au făcut-o până la izbucnirea pandemiei.

Guvernanţii noştri se joacă de-a Dumnezeu! Doar aşa se poate explica uşurinţa şi seninătatea pe care o afişează atunci când golesc spitalele de bolnavi cronic sau, mai rău, înghesuie în spitale bolnavi de coronavirus cu bolnavi cu alte afecţiuni. Fac asta deşi chiar ei ne spun că rata de mortalitate este uriaşă la persoanele care se infectează cu coronavirus având şi alte boli. Comorbidităţi, cum zic ei in păsăreasca lor! Cu alte cuvinte, guvernanţii îi condamnă la moarte pe mulţi bolnavi de cancer, boli cardiace, diabet etc, care în perioada asta nu pot beneficia de îngrijirile de care au nevoie sau sunt expuşi la infectare cu coronavirus. România are 7.000 de bolnavi de coronavirus şi 3,5 milioane de bolnavi cronic. Chiar vreţi să-i aveţi pe conştiinţă pe toţi aceşti români, domnilor guvernanţi?„, a scris Tăriceanu, joi, pe Facebook.

El a amintit că este necesară organizarea de spitale suport sau alternative unde să poată fi trataţi bolnavii care nu sunt critici cu coronavirus.

Voi o ţineţi în continuare cu tabere de corturi şi chiar şi pe acelea le ţineţi goale, gata pentru fotografii de campanie cu preşedintele. Există soluţii pentru cei 3,5 milioane de suferinzi. Există doctorii care i-au tratat şi aşteaptă să-i trateze în continuare. Daţi-le echipamente de protecţie şi daţi-le spaţiile înapoi, pentru că ei ştiu ce au de făcut„, a adăugat Tăriceanu, preluat de Agerpres.

Senatorul ALDE a criticat şi infectarea unor gravide cu coronavirus, situaţie care, în opinia sa, ar fi putut fi evitată.

La fel de criminal este că aţi lăsat zeci de gravide să se infecteze cu coronavirus. Dormiţi bine noaptea când vă gândiţi la copiii care vor veni pe lume? Era atât de complicat să aranjaţi locaţii unde să fie ferite de virus? Dacă nu aveaţi loc la stat, puteaţi să faceţi o înţelegere cu oricare clinică privată unde să decontaţi aceste naşteri şi unde să fie complet izolate şi în siguranţă. Dar pentru genul ăsta de idei nu este nevoie de ordonanţe militare fără rost, ci e nevoie de inimă! Ori voi dovediţi cu fiecare zi ce trece că nu o aveţi!„, şi-a încheiat Tăriceanu postarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri