Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) solicită autorităţilor asigurarea cazării pentru personalul medical implicat în tratarea pacienţilor cu COVID-19 şi apreciază drept imorală stigmatizarea unei persoane pentru că lucrează într-un spital.

În urma unui material de presă apărut în mass media care făcea referire la cazul unui tânăr medic rezident care a fost dat afară din locuinţa în care stătea cu chirie deoarece lucra într-un spital în acest context epidemiologic, CMMB precizează, într-un comunicat remis marţi, că dezaprobă un astfel de comportament şi consideră că „este incorect, inadecvat, imoral dar şi lipsit de fundament să stigmatizezi o persoană pentru că lucrează într-un spital”.

„Medicii şi cei care lucrează în sistemul medical sunt cei care asigură sănătatea. Considerăm că oamenii trebuie să aprecieze dedicarea personalului medical şi în niciun caz să-i stigmatizeze!

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti face un apel către autorităţi să sprijine corpul medical în această perioadă şi să asigure cazarea la hotel a personalului medical implicat în îngrijirea pacienţilor cu COVID-19, când solicită acest lucru. Nu trebuie uitat că personalul medical este principala resursă în lupta împotriva noului tip de coronavirus”, se subliniază în comunicat.

226 Vizualizări

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =