Caută
Close this search box.

Cazurile de violență domestică s-au dublat în această perioadă

Violenta

Obligați de pandemia de coronavirus să stea în casă, românii devin din ce în ce mai violenți față de membrii familiei. Astfel, în această perioadă a crescut de mai bine de două ori numărul apelurilor care reclamă cazuri de violență domestică.

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) a declarat pentru Știrileprotv.ro că numărul cazurilor de violență domestică au crescut după data instituirii stării de urgență cu mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

”În perioada 16 martie- 10 aprilie (de la data instituirii stării de urgență până în prezent), la linia telefonică destinată victimelor violenței domestice 0800 500 333, au fost primite un număr de 251 apeluri”, se arată într-o informare ANES.

”Dacă ne raportăm la aceeași perioadă a anului trecut, se constată o creștere semnificativă a persoanelor care au apelat linia telefonică 0 800 500 333, în perioada 16 martie – 10 aprilie 2019 fiind înregistrate 111 apeluri”, susține agenția.

Ce au reclamat victimele
”Prin apelurile primite în perioada de referință, au fost solicitate informații din domeniul violenței domestice referitoare la legislația în domeniu (obținere OP, OPP, depunere plângere la poliție), servicii sociale destinate victimelor violenței domestice, tipul de informații oferite în cadrul liniei telefonice, condiții de admitere în centre, precum și informații cu privire serviciile oferite victimelor violenței domestice în perioada pandemiei de Covid-19, inclusiv solicitarea unor informații referitoare la sprijin pentru persoane afectate de Covid-19, ordonanțe militare, deplasarea în condițiile instituirii ordonanțelor militare”, explică ANES.

Ce soluții au fost oferite
”În acest sens, consilierii liniei telefonice au identificat soluții adecvate cazurilor expuse sau semnalate, au oferit informații cu privire la demersurile pe care le poate întreprinde victimele pentru a ieși din situația de criză, în funcție de tipologia faptelor de violență domestică semnalate, precum și servicii adecvate nevoilor acesteia, în plan national. Totodată, persoanele apelante au fost informate cu privire la măsurile de siguranță/recomandările pe care victimele violenței domestice le pot aplica pe fondul restricțiilor impuse la nivel național pentru combaterea răspândirii Covid-19”, se mai arată în comunicarea ANES.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri