Caută
Close this search box.

Ce se întâmplă cu Suedia, ţara în care numărul deceselor a crescut cu 20%

suedia

Suedia este una dintre ţările care nu au adoptat măsuri stricte împotriva răspândirii coronavirusului. Nordicii au raportat până acum 7.206 de cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul deceselor a crescut cu 20% în ultima zi, de la 401 la 477.

Consecinţele încep să se vadă pe plan economic. Janne Andersson, selecţionerul Suediei, fosta adversară a României în preliminariile EURO 2020, a fost trimis în şomaj tehnic până la finalul lunii mai de către federaţie, din cauza problemelor economice cu care se confruntă forul scandinav în urma pandemiei de coronavirus.

Federaţia suedeză (SvFF) a anunţat că 90 de angajaţi, printre care Andersson şi selecţionerul echipei feminine, Peter Gerhardsson, vor primi salarii reduse până la finalul lunii mai.

”Prin reducerea timpului de lucru putem reduce povara financiară asupra organizaţiei şi riscul ca afacerile să fie afectate. Bineînţeles, e ceva ce am prefera să evităm, dar în situaţia actuală e o măsură necesară şi importantă”, a afirmat secretarul general Hakan Sjostrand într-un comunicat.

Andersson a calificat echipa Suediei al EURO 2020, turneu final amânat cu un an de UEFA. Echipa pregătită de Gerhardsson ţintea o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a câştigat bronzul la Rio, în 2016, însă marea competiţie polisportivă din Japonia a fost amânată cu un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri