Cei 15 medici si asistenți români, care timp de două săptămâni i-au ajutat pe colegii de la un spital din Lombardia la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, și-au încheiat misiunea și se întorc în țară.

În avionul cu care vor călători vor fi urcate și materialele donate de Papa Francisc spitalului din Suceava, epicentrul epidemiei de COVID-19 din România.

Aeronava cu cadrele medicale și echipamentele va decola de pe aeroportul din Milano, potrivit Digi24. Se vor întoarce în țară cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene.

Medicii și asistenții au participat în Italia, în perioada 07 – 24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus, alături de personalul medical italian.

FOTO: Mediafax

Echipa de medici și asistenți români a fost însoțită în această misiune de un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în calitate de ofițer de legătură, având misiunea de a facilita, împreună cu autoritățile din peninsulă, integrarea echipei românești în sistemul medical italian.

Pe 23 aprilie, Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare pentru bolnavii de Covid-19 internaţi la spitalul din Suceava, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5000 de măști sanitare, potrivit Vatican News.

1.362 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 8 =