Caută
Close this search box.

Cercetătorii olandezi au descoperit COVID-19 în canalizarea unui oraș

Oamenii de știință olandezi au descoperit COVID-19 în apa din canalizarea ale unui oraș, înainte de confirmarea primului caz în zonă.

Ei speră că supravegherea apelor reziduale le-ar putea oferi un indiciu timpuriu asupra zonelor unde urmează să izbucnească un focar.

Detectarea coronavirusului în canalizare nu a fost o surpriză pentru echipă, deoarece apa uzată conține numeroase virusuri, iar noul coronavirus fusese detectat în fecalele umane.

Specialiștii de la Institutul de Cercetare a Apei din Nieuwegein au testat apele reziduale din șapte orașe olandeze, precum și apa reziduală din aeroportul Amsterdam Schiphol, scrie dw.com, citat de b1.ro.

Eșantioane prelevate de la o instalație de tratare a apelor uzate din Amersfoort, lângă Utrecht, arată că virusul a fost prezent în apele uzate pe 5 martie, cu câteva săptămâni înainte de raportarea cazurilor în oraș.

Cercetătorii au declarat că este extrem de important să fie colectate informații despre apariția și evoluția virusului pentru a proteja personalul care lucreză la stațiile de epurare, dar și pentru a monitoriza răspândirea lui în comunitate.
Supravegherea apelor uzate a fost utilizată anterior pentru a detecta virusul poliomielitic și consumul de droguri.

FOTO: A3

Până la 1 aprilie, în Olanda au fost confirmate 3.614 de persoane infectate, dintre care 1.173 și-au pierdut viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri