Caută
Close this search box.

China închide toate cinematografele. Al doilea val de coronavirus

china

China a petrecut cea mai mare parte a lunii martie încercând să îşi normalizeze economia după câteva luni de carantină severă în mai multe regiuni.

Hollywood Reporter a transmis că guvernul a permis unui număr de aproape 600 de cinematografe din China să se redeschidă treptat în a treia săptămână a lunii martie.

Cu toate acestea, până pe 27 martie, Agenţia Cinematografică a solicitat ca toate cinematografele să fie închise.

„Această a doua închidere nu va fi o problemă, una sau două săptămâni”, a declarat pentru The Hollywood Reporter un executiv al unei companii importante. „Vor fi mai precauţi când vor încerca să se redeschidă din nou – iar acest lucru va dura mult timp”.

Guvernul chinez nu a stipulat explicit motivul ultimelor închideri ale cinematografelor. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă avertizează acum că un al doilea val de epidemie a virusului Wuhan ar putea lovi către sfârşitul lunii aprilie.

„Este timpul să relaxăm carantina, dar trebuie să fim atenţi la un posibil al doilea val de infecţii”, afirmă Ben Cowling, un epidemiolog la Universitatea din Hong Kong. Cowling a avertizat că al doilea val al virusului ar putea afecta China până la sfârşitul lunii aprilie.

Reţeaua de cinematografe a Chinei, care numără 70.000 de săli de film a fost închisă în ianuarie din cauza focarului de virus Wuhan care a început în noiembrie şi a declanşat o pandemie afectând aproape toate ţările.

Multe cinematografe chineze au fost închise în weekend-ul Anului Nou Chinezesc, care este cea mai semnificativă perioadă a anului pentru industria de cinema. Vânzările de box office din ţară în primele două luni au scăzut cu 2 miliarde USD faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri