Caută
Close this search box.

Chinezii din Canton se tem de străini. Ce a păţit un belgian

canton

Fotbalistul Mousa Dembele (32 de ani) evoluează în China, la clubul Guangzhou R&F, și povestește că atitudinea localnicilor l-a surprins. Deși orașul Guangzhou (europenii îi spun încă oraşului Canton, aşa cum a fost cunoscut până recent, înainte de transliteraţie) se află la aproape 1.000 de kilometri de Wuhan, epicentrul COVID-19, oamenii sunt speriați.

”Nu mai suntem în carantină, dar încă există măsuri de forță. Toată lumea trebuie să poarte mască atunci când iese din casă. Dacă mergi într-un magazin, ți se ia temperatura înainte să intri”, a explicat fotbalistul cu 82 de selecții în naționala Belgiei.

Mijlocașul a afirmat că localnicii se feresc de europeni, pentru că noul val de infecții din China a fost adus de cetățenii veniți de pe Bătrânul Continent. ”Oamenii de aici se tem foarte tare de străini. Când sunt pe stradă, toți fac efortul să stea departe de mine, să mă ocolească”, a adăugat Dembele.

Belgianul spune că e o nebunie să fii parte din ceea ce se întâmplă. ”Lumea de aici ia măsurile de prevenție foarte în serios. Nimeni nu prea iese la plimbare sau să facă sport”, a mai zis jucătorul trecut pe la Tottenham sau Fulham.

”De altfel, în China au un sistem de camere cu infraroșu ca să vadă cine fentează regulile. În Belgia, oamenii sunt mai relaxați”, a povestit Mousa Dembele. 82.341 de cazuri de coronavirus s-au raportat în China de la începutul epidemiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri