Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că de la 1 iunie consiliile judeţene şi primăriile de municipii vor intra în colaps financiar, pentru că Guvernul nu a alocat banii necesari funcţionării spitalelor în perioada epidemiei de coronavirus.

„Cea mai mare problemă depistată cu colegii mei este legată de autorităţile locale, atât de consiliile judeţene, cât şi de primarii din reşedinţele de judeţ, dar şi primarii care au în subordine spitale locale. Pot să vă spun că în acest moment, după centralizarea noastră, cheltuielile suportate de către toate autorităţile locale din ţară, indiferent de culoarea politică, ajung la 500 de milioane. Banii primiţi de la Guvernul României pentru spitalele judeţene, pentru funcţionarea lor şi pentru lupta medicilor cu virusul au fost de 17 milioane de lei. (…) Începând cu data de 1 iunie, cel târziu 1 iulie, consiliile judeţene şi marile primării de municipiu vor intra în colaps financiar. Nu vor mai exista bani nici pentru spitale şi nici pentru protecţia copilului”, a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

El a adăugat că „au fost impuse prin ordonanţe militare o sumedenie de atribuţii” către administraţiile locale nesusţinute financiar de către Guvern.

„De aceea, împreună cu grupurile parlamentare vom veni numai pe acest capitol, de sănătate şi cheltuielile pentru protecţia copilului, cu un amendament la rectificarea bugetară pe care am introdus-o în Parlament”, a afirmat el.

441 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =