Caută
Close this search box.

Comuniştii ruşi au depus flori la Mausoleul lui Lenin, în pofida restricţiilor

lenin

Zeci de comunişti ruşi au sfidat miercuri restricţiile impuse în Moscova de pandemie, participând la un marş în Piaţa Roşie pentru a depune flori la mausoleul lui Vladimir Lenin pentru marcarea a 150 de ani de la naşterea fostului lider bolşevic, scrie Reuters.

Conduşi de liderul Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov, un mic grup de oameni, unii purtând drapele roşii, au mărşăluit către mausoleul din granit, în interiorul căruia se află corpul îmbălsămat al lui Lenin.

Acest ritual, respectat în fiecare an pe 22 aprilie, a avut loc în cea de-a patra săptămână de când Moscova a introdus restricţii pentru a încetini răspândirea noului coronavirus.

Moscoviţii au permisiunea de a ieşi din locuinţe doar pentru a cumpăra alimente şi medicamente din apropiere, pentru a primi tratament medical de urgenţă sau a plimba animalele de companie.

Un poliţist ce patrula în Piaţa Roşie, închisă publicului şi care altfel era goală miercuri, când a nins la Moscova, a declarat pentru Reuters că simpatizanţii comunişti au primit o permisiune specială pentru a avea acces în zona mausoleului.

Unele regiuni ale Federaţiei Ruse se confruntă cu o penurie de echipamente de protecţie pentru personalul medical, dar ţara a exportat totuşi echipamente în ţări ca SUA, Italia şi Serbia.

Cu o populaţie de 12,5 milioane de locuitori, Moscova este una dintre regiunile cele mai afectate de pandemia de COVID-19, înregistrând miercuri 2.548 de noi cazuri, ceea ce aduce numărul de cazuri confirmate la nivel naţional la aproape 58.000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri