Caută
Close this search box.

Cornel Dinu, acuzații grave: ”Asta-i o țară, un stat care fură de la locuitori!”

Cornel Dinu, fost mare jucător și antrenor al echipei Dinamo, dar și fost secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, precum și președinte al CS Dinamo București, este extrem de nemulțumit din cauza venitului provenit din pensie.

Cornel Dinu, legendă a echipei Dinamo, a vorbit despre pensia pe care o încasează după ce a jucat și a lucrat în curtea Ministerului de Interne. Acesta încasează 6.200 de lei și este nemulțumit, pentru că Elisabeta Lipă și Monica Iagăr primesc aproape dublu.

„Pensia mea nu este dintre cele nesimțite. Eu am ieșit pe vechiul sistem de pensionare, în 2003, cu 5.000 de lei, și acum pensia mea a ajuns la 6.200 de lei… Eu am avut 40 de ani la Dinamo, cu funcții de conducere…

Și doamna Lipa, și doamna Monica Iagăr, care au stat trei-patru ani președinte la Dinamo, au ieșit la pensie cu 12.000 de lei. Și n-au nici jumătate din anii mei în Ministerul de Interne. Dreptate mioritică… Asta-i o țară, un stat care nu-și servește locuitorii, fură de la ei”, a declarat Cornel Dinu pentru Fanatik.

”Cât am jucat la Dinamo, 17 ani, actele astea cu premieri și indemnizații sportive, peste salariu, nu s-au mai găsit, erau depozitate cu grijă, într-un subsol și au dispărut. O minciună ordinară! Că noi plăteam mai mult impozit decât cel luat din salariu și asta nu s-a luat în calcul.

Asta-i țara: Dinu a fost 40 de ani la Dinamo și are pensie 6.200 de lei, Lipă și Iagăr au fost mai puțin de jumătate din anii ăștia, Iagăr dacă a fost cinci ani președintă, și au 12.000 de lei pensie. Unde-i dreptatea? Oricum, n-are Dinamo bani să mă plătească după ce am făcut eu pentru club!”, a mai spus Dinu.

O remarcă. Da, Cornel Dinu are dreptate când afirmă că EL AR MERITA MULT MAI MULT PENTRU TOT CE A FĂCUT ÎN ÎNTREAGA SA CARIERĂ. Dar aici e o chestiune de calcul al pensiei. Ar putea fi supărat, eventual, pe toți miniștrii Muncii din ultimii 20 de ani…

Astfel, exemplele cu Elisabeta Lipă și Monica Iagăr nu sunt bine alese. Lăsând la o parte că Elisabeta Lipă este cel mai titrat sportiv din istoria României (alături de Ivan Patzaichin și Nadia Comăneci), totul se rezumă la o problemă de calcul al pensiei, în funcție de anul respectiv și de legislația în vigoare, fiind evident faptul că doamnele Lipă și Iagăr, mult mai tinere, au ”prins” o legislație sensibil mai favorabilă. Dar nu este vina lor nici pe departe.

Un răspuns

  1. ca antrenor cornel dinu a tras in jos mai multe echipe ,cautati in presa vremii, deci „mare antrenor ” apoi s-a apucat de „tranca – fleanca ” prin presa !!! e mai usor , ajutor de bagator de seama !! in urma razboiului multi „viteji ” se arata .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri