Caută
Close this search box.

Coronavirus: China are doar 144 de pacienţi în stare gravă

Comisia Naţională de Sănătate din China a asigurat vineri că în ţară mai există doar 144 de pacienţi în stare gravă diagnosticaţi cu boala COVID-19, provocată de coronavirusul SARS-CoV-2, aceasta fiind cea mai scăzută cifră înregistrată din ianuarie, relatează EFE.

Autorităţile sanitare au informat că, până joi la miezul nopţii (16:00 GMT), numărul cazurilor grave s-a redus cu 32 şi a scăzut la 144, dintre care 101 localizate în oraşul Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus.

La Wuhan s-a înregistrat şi singurul deces de COVID-19 din ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale citate de Agerpres, cu unul mai puţin decât în ziua precedentă.

China a raportat vineri 42 noi cazuri de contagiere cu coronavirus faţă de 63 cu o zi înainte, dintre care 38 diagnosticate la cetăţeni proveniţi din exterior faţă de 61 în ziua precedentă, aşa-numitele cazuri „importate” împotriva cărora Beijingul îşi concentrează eforturile pentru a stăvili o reizbucnire a epidemiei.

Celelalte patru cazuri sunt contagieri „locale”, dintre care trei depistate în provincia Canton şi unul la Heilongjiang, în nord-estul ţării.

În pofida noilor cazuri, numărul total al infectărilor „active” în China a continuat să scadă până la 1.116, în timp ce numărul pacienţilor vindecaţi este mai mare decât cel al noilor contagieri.

Astfel, numărul total al cazurilor diagnosticate în China de la izbucnirea pandemiei în ianuarie este de 81.907, iar al persoanelor decedate este de 3.336, în timp ce 77.455 de persoane au învins boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri