Caută
Close this search box.

Coronavirusul ar fi circulat în Europa cu mult înainte de identificarea lui. Pneumonii atipice, în plină epidemie de gripă

coronavirus

Autopsiile și studiile arată că urmele coronavirusului trebuie căutate în Europa cu mult înainte de declararea oficială a epidemiei de COVID-19.

Apar tot mai multe indicii că noul coronavirus se instalase în multe țări europene cu mult înainte de ceea ce s-a considerat a fi momentul de început al propagării sale.

în Italia, „o stranie pneumonie” circula deja încă din noiembrie. Medicii generaliști își amintesc acum că au avut în decembrie, dar chiar și în noiembrie, cazuri foarte ciudate, foarte grave, mai ales la pacienți în vârstă, a declarat la sfârșitul lunii martie dr. Giuseppe Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări în Farmacologie din Milano.

Era, adică, cu două luni mai înainte ca primele cazuri de Covid-19 să fie depistate oficial în Italia, potrivit Digi24. Asta se întâmpla la 31 ianuarie, la Roma, și era vorba de doi turiști chinezi, care vizitaseră deja multe obiective din Italia, inclusiv din nord.

Și cercetătorii de la un spital specializat din Milano, care au reușit să izoleze „versiunea italiană” a noului coronavirus, au afirmat că microbul „circula, fără să se știe de el, cu săptămâni înainte”.

„În jargonul nostru, toate aceste boli care sunt cauzate de agenți infecțioși necunoscuți sunt etichetate drept pneumonii atipice”, a declarat medicul infecționist François Bricaire, membru al Academiei franceze de Medicină.

El atrage atenția că acest nou coronavirus a apărut în Franța în plină epidemie de gripă, ceea ce a complicat lucrurile. Și culmea, medicii generaliști au raportat mai întâi o descreștere a cazurilor de gripă, în plină epidemie, după care cazurile au crescut brusc din nou, a observat Bricaire.

Pe de altă parte, un medic din Mulhouse – acolo unde se consideră că ar fi fost un prim focar de Covid, din cauza unei adunări evanghelice – spune că enoriașii, pacienți de-ai săi, aveau încă de la mijlocul lui februarie o gripă „un pic ciudată”.

Ei s-ar fi contaminat înainte de adunarea religioasă care a fost arătată apoi cu degetul ca sursă a infecției și în niciun caz nu ar fi fost primii bolnavi din Franța.

În Franța, primul pacient purtător de coronavirus – și printre primii din Europa – a fost diagnosticat pe 23 ianuarie. Însă circulația Covid-19 nu s-ar fi activat decât pe la mijlocul lunii februarie.

În Statele Unite, unde se credea că epidemia s-a propagat mai întâi la Seattle, Chicago și New York, autopsiile făcute în California în cazul unor decese suspecte, care au avut loc în februarie, au arătat că persoanele respective fuseseră infectate cu Covid-19 încă din ianuarie, cu mult înainte de a fi declarat debutul oficial al epidemiei în SUA.

În China, „pacientul zero” ar fi primit îngrijiri medicale la 17 noiembrie, adică mult mai devreme decât anunțul oficial al autorităților în privința depistării unui nou coronavirus.

Și în Germania primul caz de coronavirus a fost depistat la 28 ianuarie, dar epidemia a început să se manifeste intens abia la începutul lunii martie.

Până în prezent, virusul a afectat 210 țări și teritorii, a infectat peste 2,8 milioane de oameni, dintre care aproape 197.000 au murit, iar pandemia continuă să se răspândească, în lipsa unui tratament inafilibil sau a unui vaccin.

Un răspuns

  1. Anca Apostol, autoarea articolului ăstuia stupid, NECALIFICATĂ fiind în virusologie își dă și ea cu părerea ca țața-n târg, coronavirușii circulă pe Pământ înainte de vremea dinozaurilor dar proasta nu știe, scrie un articol, ia un ban și contribuie și la teoria conspirației…ANCA, E VORBA DE O MUTANTĂ NOUĂ, SARS-COV-2 (COVID-19), PRICEPI ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri