Caută
Close this search box.

Cum îi ia apărarea Călin Popescu Tăriceanu doctorului Streinu Cercel

tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, sare îi ia apărarea lui Adrian Streinu-Cercel, autorul planului de rupede din familii a celor peste 65 de ani, susţinând că nu este important „de unde a plecat subiectul”.

Este un „profesor universitar, foarte apreciat, recunoscut în branşă”, arată Tăriceanu.

„E mai puţin important de la cine a plecat subiectul privind plasarea în carantină a persoanelor peste 65 de ani, pentru că o declaraţie a unui profesor universitar, foarte apreciat, recunoscut în branş[, nu are greutatea politică a declaraţiei unui ministru. Ceea ce a pus toată lumea pe jar şi nu numai zona politică a fost declaraţia ministrului Tătaru. Uitaţi-vă puţin că a intervenit preşedintele Academiei Romane, Avocatul Poporului, oameni din presă, Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu şi alţii, care au condamnat această măsură care e, după părerea mea, umilitoare, de neacceptat, discriminatorie, este gravă, până la urmă, pentru că are o cruzime de nedescris în ea. Până la urmă, cred că preşedintele şi-a dat seama de gravitatea ei de a fost nevoit el, personal, să intervină”, susţine Tăriceanu.

El afirmă că de fapt se urmărea un plan mai amplu rpin acre cei peste 65 de ani ar fi urmată să fie descurajaţi să vină la vot.

„Mie mi se pare că această măsură face parte dintr-un plan mai amplu, care e planul politic al prim-ministrului Orban şi al preşedintelui de a câştiga alegerile cu orice chip. Şi acest plan sigur că ar putea să conţină măsuri pentru descurajarea electoratului vârstnic de a veni la vot. Acum poate unii or să sufle uşuraţi, dar s-ar putea ca la alegerile care urmează, având în vedere propunerile pe care le-am văzut, să li se recomande persoanelor în vârstă să nu vină la vot pentru că este riscant, pentru că sunt o categorie vulnerabilă şi ar fi bine să stea acasă.

Şi acesta este motivul pentru care am spus că, dacă această măsură se va aplica, atunci să nu se mire nimeni că se va depune o moţiune de cenzură, iar punctul doi, nu se va organiza niciun fel de scrutin atâta vreme cât vor exista măsuri restrictive pentru anumite categorii de vârstă în privinţa accesului liber la vot”, mai spune Tăriceanu.

Premierul Ludovic Orban a criticat dur propunerea lui Adrian Streinu-Cercel că persoanele în vârstă de peste 65 de ani să fie izolate şi chiar despărţite de familii.

„Domnul Streinu-Cercel vorbeşte în numele său personal. Nu are nicio legătură cu deciziile la nivelul Guvernului şi critic sever aruncarea în spaţiul public a unor propuneri care nu au intrat în spaţiul analizei.

Nu există nici cea mai mică intenţie privitoare la părinţii şi bunicii noştri de a-i menţine în izolare sau de a le asigura un spaţiu de carantină şi ruperea din familii.

Transmiterea publică a unei astfel de propuneri nu face bine societăţii, este un act iresponsabil, cu atât mai mult că vine din partea unui profesor care este considerat un specialist, dar în ce priveşte măsurile aferente nu înţelege deloc societatea, respectul faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale.

Deja gândim fiecare pas posibil pentru revenirea la normalitate pentru relaxarea măsurilor.

Domnul Tătaru a spus clar, public, că nu susţine acest document, că este doar o propunere formulată de domnul Cercel. Orice relaxare va include şi pe părinţii şi pe bunicii noştri”, a declarat Orban la TVR.

„M-au sunat oameni bătrâni cu lacrimi în loc să nu luăm astfel de măsuri, înseamnă totală lispa de responsabiliatte din partea celor care au venit cu astfel de propuneri în public”, a mai spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri