Caută
Close this search box.

Cum trebuie să completezi declaraţia pentru cumpărăturile de Paşti

Poliţia Română ne sfătuieşte ce punct trebuie să bifăm în declaraţia pe propria răspundere dacă mergem să facem cumpărăturile pentru Paşti şi ce condiţii să respectăm dacă vrem să achiziţionăm tradiţionalul miel.

„Da, poți merge să-ți cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate și declarația pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor).

De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care iți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico – sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură”, au scris reprezentanții Poliției Române.

Dacă românii nu doresc să se deplaseze pentru a cumpăra tradiționalul miel de Paște, este permis ca vânzătorul să vină chiar la domiciliul lor.

„Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură.

Mai vin comercianții cu turmele de miei la intrarea în oraș? Nu. Acest lucru nu va mai fi posibil. Așa că asigură-te că îți procuri produse numai din locurile autorizate”, este sfatul Poliţiei Române, transmis pe contul de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri