Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, apreciază că măsurile speciale impuse în contextul pandemiei riscă să fie „prelungite artificial” prin decizia de a trimite poliţiştii să interacţioneze masiv cu categorii vulnerabile.

Starea de urgenţă trebuie să rămână un act excepţional şi să nu se prelungească nicio secundă mai mult decât e nevoie. Am spus deja în intervenţiile publice de zilele acestea că vom vota pentru decretul care prelungeşte starea de urgenţă. Facem asta pentru că este evident că nu am trecut de faza cea mai grea a pandemiei şi e nevoie în continuare de măsuri speciale. Însă ele nu trebuie prelungite artificial prin decizii luate pe baza unor calcule politice care riscă să producă pagube mult mai mari decât orice beneficiu de moment. O astfel de decizie a fost luată aseară de ministrul Marcel Vela de la Interne, care a anunţat că, de Paşti, trimite poliţiştii să interacţioneze masiv exact cu acele categorii vulnerabile care trebuie protejate„, arătă liderul USR, într-o postare pe Facebook.

Barna a scris că decizia ministrului de interne este „pe cât de populară, pe atât de greşită”.

Strategia anunţată de ministrul Vela nu face decât să pună la îndoială exact elementul central al mesajului de luptă împotriva Covid-19: distanţarea socială. Prin crearea de excepţii riscăm să creăm premise de extindere a epidemiei şi, în consecinţă, să risipim iresponsabil tot efortul făcut de români în ultima lună de zile„, menţionează Dan Barna.

Ministrul Marcel Vela a anunţat, marţi seara, că distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, se va face de către voluntarii parohiilor şi de către echipajele de ordine publică şi patrulele existente în misiune, începând cu ora 20,00.

343 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here