Caută
Close this search box.

Dan Tudorache oferă rețeta eficienței în timp de pandemie: Protejăm populația și medicii EXCLUSIVITATE

daniel tudorache

Realizând o radiografie sumară a eficienței edililor bucureșteni pe timp de pandemie, de departe Dan Tudorache, primarul sectorului 1, se află în topul lucrurilor bine făcute.

Dan Tudorache și Adrian Fundeneanu, în timpul dialogului de joi
Foto: MagnaNews

Într-un interviu realizat de Adrian Fundeneanu, acordat publicației MagnaNews, surprindem modul în care se încearcă limitarea răspândirii coronavirusului în cel mai important sector al Capitalei.

  • Sunteți sectorul care s-a mobilizat cel mai bine în acțiunile de combatere a răspândirii coronavirusului. Cum ați reușit să organizați lucrurile în timp record?
  • Am o echipă de oameni competenți, care știu exact unde ne aflăm, în ce situatie ne aflăm. Înțelegem cu toții că, pentru siguranța noastră, fiecare zi contează, motiv pentru care am căutat să ne organizăm chiar din timpul ordonanțelor. Eu am aflat de ordonanță la zece, unsprezece noaptea și după acea oră deja ne-am mobilizat. Am început să dăm telefoane, sa cautam dispensere pentru gel de mâini. Am înțeles că trebuie să te miști cât mai repede, pentru că toti caută în acelasi moment tot felul de produse de dezinfecție și, dacă nu acționezi repede, pierzi ocazii importante.
  • Sunteți în etapa de finalizare a instalării dozelor cu dezinfectant pentru mâini în scările blocurilor, în timp ce ceilalti primari de sector se plâng că nu au reusit să cumpere substanțele. Exista o rețea de furnizori la care ați avut acces?
  • Nu, avem mai multe firme cu care lucrăm, am vorbit cu toate o dată și din cauza această cauză ne-am putut onora obligațiile. V-am spus, cu cât te miști mai repede, cu atât este mai bine.
Foto: Facebook/Dan Tudorache
  • Ați anunțat că veți începe o acțiune amplă de protejare a medicilor care își desfășoară activitatea în sectorul 1. În mod concret, cum veți aplică acest program?
  • În primul rând, pentru medicii de familie, deja de două zile distribuim materiale destinate protecției lor. Medicii intră în contact cu pacienții: o persoană care ajunge în perioada aceasta la doctor cu siguranță are o problema medicală. Ei sunt în prima linie. În aceeași măsură protejăm și medicii din alte specialități, de la celelalte patru spitale pe care le avem în administrare.
  • Ați anunțat susținerea unui proiect contraversat, testarea unui eșantion reprezentativ din populația Bucureștiului, proiect inițiat de profesorul Adrian Streinu-Cercel. Care este contribuția sectorului 1?
  • Noi venim cu acele teste, le-am achiziționat și atunci cînd vom primi ok-ul de la Institutul Bals, plecăm cu cele șase echipe, în ambulanțe care cuprind doctori și asistente, mergem să facem testările.

  • Publicațiile noastre urmăresc cu mare atenție demersul și acțiunile primăriei sectorului 1 de prevenire a răspindirii coronavirusului și protejarea populației. Publicația MagnaNews, la rândul ei, vrea să ajute în aceste momente grele ale pandemiei COVID-19.
  • Sigur, puteți să veniți în sprijinul nostru prin promovarea dorinței noastre că oamenii să stea în casă, prin asta să rupă lanțul contagios al raspindirii virusului. Locuitorii Bucureștiului și implicit cei ai sectorului 1,e important să iasă din casă doar în condiții de strictă necesitate și evident, la orele menționate în ordonanță militară. De asemenea, noi distribuim și mâncare, pe lângă aceste produse de igienă și protecție. Pachetele cu alimente pentru 7 zile sunt plătite din banii primăriei. Aceste pachete se fac în urmă unei anchete sociale așa cum prevede legea. Sunt oameni care nu se încadrează prin lege ajutoarelor sociale, dar care au, totuși, nevoie de ajutor. Va rugăm să ne sprijiniți să facem un apel către populație să ajute acești oameni care, din diverse motive de sănătate, nu se pot deplasa. De asemenea, acceptăm ajutor de la companii sau persoane care vor să doneze produse alimentare, materiale sau echipamente medicale. E nevoie de solidaritate în lupta aceasta grea pe care o ducem cu coronavirusul.

Interviu realizat de Adrian Fundeneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri