Caută
Close this search box.

De ce şi-a numit Adrian Streinu-Cercel planul „Vacanța Mare”: Nefiind economist, pot să gândesc ce vreau

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, a explicat joi seară, la Digi24, de ce și-a numit „Vacanța Mare” planul cu privire la măsurile ce ar trebui luate pentru combatarea epidemiei de COVID-19, cel care a stârnit scandalul ce a dus la demiterea sa și de ce a inclus măsuri economice.

„Foarte simplu, pentru că vacanța mare are o conotație în mintea omului, înseamnă opt săptămâni de vacanță, cel puțin așa erau pe vremea mea. Acum nu mai știu câte săptămâni de vacanță sunt în vacanța mare.

Dar opt săptămâni reprezintă un interval de timp în care o serie de acțiuni de prevenire a îmbolnăvirilor se pot lua cu foarte mare succes”, a spus Adrian Streinu-Cercel.

Întrebat de ce a simțit nevoia ca în acest draft să există măsuri economice, în legătură cu TVA și suspendarea taxelor, el a răspuns:

„Dacă vă uitați și pe documentele OMS, la punctul 4, există sprijinul social și economic pentru atenuarea efectelor dezastruoase asupra persoanelor, familiilor și comunităților. Eu am venit cu un sistem de stop joc și am stat să mă gândesc, nefiind economist pot să gândesc ce vreau. Și-am zis, cum s-ar putea face chestia asta?”

„Păi, ca să-i dai omului posibilitatea să intre în această perioadă de vacanță mare trebuie să-i asiguri confortul existenței lui, corect? Și-atunci, cum pot să fac eu, statul, lucrul ăsta pe acest interval de timp?

Îl scutesc de taxe, dacă are nevoie de mâncare îi asigur mâncare, nu-l pun să plătească apa, curentul și întreținerea pentru că intervine statul cu sistemului de protecție, după care toată lumea își reintră în joc, începe serviciul, pleacă de la zero.

Ai plecat cu 5 lei în cont, pleacă tot cu 5 lei în cont. Nu trebuie să fii economist să generezi o politică de sănătate publică”, a mai spus managerului Institutului Matei Balș din București.

Întrebat de unde ar fi venit toți acești bani, Adrian Streinu-Cercel a afirmat că din cotizațiilor cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri