„Google pentru IMM-uri” se numește platforma inițiată de compania Google, ce găzduiește instrumente gratuite pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Site-ul are suportul Consiliului Naţional al IMM-urilor și este disponibilă la adresa www.events.withgoogle.com/google-pentru-imm-uri, totul pentru a facilita digitalizarea afacerilor româneşti, indiferent de industria din care face parte.

Platforma este organizată în trei secţiuni

În prima secţiune, antreprenorii pot accesa o serie de instrumente Google gratuite, cu scopul de a se familiariza în gestionarea relaţiei cu clienţii, de a pregăti cât mai corect un spaţiu online pentru afacerea lor, de a descoperi interesele consumatorilor, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor acestora, dar și de a găsi oportunităţi internaţionale, luând în calcul extinderea.

A doua secţiune reprezintă consultanţa online de care antreprenorii pot beneficia dacă se înscriu pe site. Aceştia au acces la sesiuni individuale susţinute de către traineri specializaţi, cu ajutorul cărora vor învăţa cum să utilizeze instrumentele Google potrivite afacerii lor.

Prin a treia opțiune, IMM-urile au la dispoziție o listă de servicii şi produse oferite de diverse companii afacerilor care doresc să-şi îmbunătăţească prezenţa în online. Acestea pot accesa opţiuni de vânzare digitală, implementarea plăţilor online şi eficientizarea muncii de la distanţă.

„Este o perioadă dificilă pentru toate companiile, dar mai ales pentru IMM-urile care îşi desfăşoară întreaga activitate în offline. Prin site-ul „Google pentru IMM-uri” ne propunem să venim în ajutorul celor care ar putea să îşi continue o parte din activitate în online, dar din păcate nu au cunoştinţele sau resursele necesare pentru a face pasul din offline în online”, a declarat Dan Oros, directorul de marketing al Google România.

Platforma IMM Invest, blocată la scurt timp după lansare

Guvernul Orban a demarat programul IMM Invest, ce va permite întreprinderilor mici și mijlocii din România să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau investiții, prin accesarea unor credite garantate de statul roman.

De această facilitate pot beneficia toate companiile, nu doar cele afectate de criza coronavirus.

„Prin program se intră în a doua etapă de repornire a economiei”, anunța săptămâna trecută Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor Publice.

Platforma IMM Invest, locul unde întreprinderile puteau depune proiecte pentru a fi garantate împrumuturile de la bănci, s-a blocat după primele accesări de la lansare, joi, pe 16 aprilie 2020.

„Portalul s-a deschis la ora 10:00, iar numarul de solicitari a fost de 397.000 de accesari pe minut provenite de la 132.000 de conexiuni. In Romania dupa cum bine stiti sunt 475.000 de IMM-uri”, a spus Dumitru Nancu, directorul general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

Astfel, niciun antreprenor nu s-a putut înscrie pentru accesarea de fonduri cu dobândă zero.

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, a precizat într-o intervenție în direct la B1 TV, că „nu există niciun dubiu că proiectul va continua, această măsură este una dintre cele mai generoase la nivel european pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii”, precizând că aplicațiile se pot depune până la sfârșitul anului, existând un plafon de garantare de 15 miliarde de lei.

IMM-urile vor beneficia de credite fără garanții (garanții de până la 90% și dobândă zero. Aplicația este deschisă până la 31 decembrie 2020, iar programul va fi derulat până în 2026.

190 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 5 =