Caută
Close this search box.

Dosar penal pentru 16 persoane din Cluj care au participat la acte liturgice

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, în cazul a 16 persoane care au participat la acte liturgice în comuna Apahida din judeţul Cluj.

Ulterior, patru membri de familie ai unuia dintre participanţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus şi au fost internaţi în spital.

În data de 14.04.2020, a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 440/P/2020, în care se desfăşoară urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. În fapt, s-a reţinut că şaisprezece persoane de pe raza comunei Apahida nu au respectat măsurile de distanţare socială impuse de autorităţile publice pentru prevenirea răspândirii şi combatarea bolii infectocontagioase COVID-19, întâlnindu- se pentru oficierea unor acte liturgice, în data de 05.04.2020. În urma manifestării unor simptome specifice bolii, patru membri de familie ai unuia dintre participanţi au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19, în data de 12.04.2020, fiind internaţi în prezent pentru acordarea îngrijirilor medicale la spitale din municipiul Cluj-Napoca.
Faţă de toate persoanele care au participat la oficierea actelor liturgice s-a luat măsura izolării la domiciliu în data de 10.04.2020„, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, preluat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri