Caută
Close this search box.

Dragnea şi Vâlcov şi-au tras bani pentru irigaţii care nu există

secetă

Partenerii de afaceri ai lui Dragnea Jr. au câștigat două contracte de opt milioane de euro, pentru paza sistemelor de irigaţii din Bărăgan şi Dobrogea. Şeful instituției care a acordat lucrările a fost director în Primăria Slatina, pe când aceasta era condusă de Darius Vâlcov.

Mai precis, Firma de pază Europrotect Security din Alexandria a încheiat două contracte acord – cadru în valoare de aproape 8 milioane de euro (fără TVA) cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

Firma Europrotect Security este deţinută de Cristian Baicu din Alexandria, partener de afaceri în altă firmă cu fostul şofer al lui Dragnea, Mădălin Ioniţă. Ioniță, la rândul său, a fost asociat cu Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, în alte companii. Citește aici mai multe detalii

În septembrie 2018, G4Media a dezvăluit că firma Aceti din Slatina – despre care DNA susţinea în 2015 că este controlată de Darius Vâlcov – a încheiat un contract în valoare de aproape 24 de milioane de lei (fără TVA) cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), condusă de Florin-Ionuţ Barbu, fostul director economic din Primăria Slatina în perioada când Vâlcov era primarul oraşului.

Directorul general al ANIF, Florin-Ionuţ Barbu, a fost chiar în comisia de licitaţie care a atribuit contractul firmei Aceti, pe 23 august. E vorba de un lot din cadrul Programului Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii din România. Firma atribuită de DNA lui Vâlcov a pus mâna pe lotul 4 privind reabilitarea infrastructurii de irigaţii din „amenajarea hidroameliorativă Călăraşi Râul” şi privind „reabilitarea unității plutitoare, înlocuirea electropompelor, înlocuirea conductei de refulare, înlocuirea instalatiei electrice, etc”. Potrivit presei locale, la ANIF, la serviciul administrativ, lucrează şi vărul lui Darius Vâlcov, Răzvan Langa.

Viorica Dăncilă promitea în vara anului 2018 că ”în programul de guvernare ne-am propus ca până în 2020 să avem 2 milioane hectare irigate. După cum se poate observa, într-un an și jumătate avem 1,2 milioane hectare irigate, avem 47 de obiective de investiții noi aprobate, avem 25.300 contracte de irigații. Acest guvern a făcut ca apa să fie gratuită până la stația de pompare. Avem 470 de stații de pompare pentru combaterea inundațiilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri