Caută
Close this search box.

E oficial! China interzice consumul de câini şi pisici

china

Câinii şi pisicile, animale a căror carne este consumată de o minoritate de chinezi, au fost excluşi pentru prima oară de pe lista oficială a animalelor comestibile, care este stabilită de autorităţile de la Beijing.

Textul, supus dezbaterii publice până în 8 mai, a fost publicat miercuri de ministerul Agriculturii şi afacerilor rurale şi enumeră animalele care pot fi crescute pentru carne, blană sau scopuri medicale.

Câinii şi pisicile nu mai sunt prezente pe această listă. „Este pentru prima oară când guvernul chinez stabileşte că pisicile şi câinii sunt animale de companie şi nu destinate consumului”, a afirmat, într-un comunicat, asociaţia americană Humane Society Internaţional (HSI).

Potrivit acestei asociaţii, circa 10 milioane de câini sunt ucişi anual în China pentru carnea lor. Mii de câini sunt omorâţi anual la festivalul cărnii de câine din Yulin (sud), în condiţii extrem de crude.

Această decizie vine după ce în februarie s-a interzis comerţul şi consumul de animale sălbatice, o practică suspectata de propagarea noului coronavirus.

Comerţul cu animale sălbatice a fost de asemenea interzis în timpul crizei SARS din 2002-2003, un coronavirus a cărui transmise a fost legată de consumul de animale sălbatice. Dar acest comerţ a fost reluat rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri